Stap voor stap

Hieronder het standaardproces dat we zorgvuldig met je doorlopen op weg naar een prachtig product. We komen best vaak bij je terug om te checken of we nog doen wat jij verwacht.

1. Intake

Hier begint het luisteren. We gaan op zoek naar wat je wil en kan. En we kijken wat wij kunnen en willen. We zijn kritisch. Naar onszelf en jou. Als we denken dat video geen oplossing is of niet kan binnen je budget, dan zeggen we dat zo snel mogelijk. We zijn ook enthousiast. We zoeken naar een invulling waar je blij van wordt. Je krijgt een gespreksnotitie.

2. Offerte

Na de intake krijg je een offerte. Met een duidelijke beschrijving van wat we gaan doen, van de bijdrage doe we gaan leveren en wat we van jouw vragen. En een financiële paragraaf met zo min mogelijk verrassingen. 

Go: jij zegt of en hoe je verder wil

3. Brainstorm

Vervolgens maken we samen een eerste ontwerp voor de productie. Wat is het verhaal? Hoe ziet het er globaal uit, wat maakt het bijzonder, waar moet het juist simpel? Past het oorspronkelijke budget nog? Dat soort vragen. Je krijgt een bevestiging van het plan.

Go: jij zegt of en hoe je verder wil

4. Script

We maken een script. We schrijven en/of schetsen het uit, zodat je een goed beeld hebt van hoe het wordt. Daarmee kun je ook jouw opdrachtgevers inlichten/ geruststellen/ enthousiasmeren.* Op de achtergrond regelen wij de productie.

Go: jij zegt of en hoe je verder wil

* Vul in wat voor jou van toepassing is.

5. Callsheet

Er komt een detailplanning voor het draaien van de video. Daarop staan alle activiteiten van alle teamleden in volgorde. Scènes, locaties, aankleding, camera’s, geluidsmensen, andere techniek - alles wat nodig is om het script efficiënt op video te krijgen.

6. Productie van video

Op opnamedagen komt alles bij elkaar en krijgt je project vorm. Soms moeten we bijsturen. Locatie anders, het weer valt tegen, van die dingen. Juist dan weten we het vaak te ‘fixen’. Door te improviseren of door een ferm besluit om uit te stellen of over te doen.

7. Montage

Na de opnames komt alles op de computer samen. Bewegende beelden, stills, teksten en geluid. Je krijgt toegang tot een ruwe edit. Een eerste eindproduct. Je krijgt de tijd om daar, samen met jouw opdrachtgever(s) wat van te vinden. We zetten samen de puntjes op de i.

Go: jij zegt of en hoe je verder wil

8. Kleur- en audiocorrectie

In de nabewerking passen we de productie aan en poetsen het geheel op tot een mooi eindproduct.

9. Oplevering

We maken de productie toegankelijk en leveren eventuele aanvullende materialen zoals handleidingen. We nemen de tijd om achterover te zitten en kijken samen naar het eindproduct en evalueren het proces. We vieren een klein feestje. Gefixt!

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.